Vastuullisuus

Meidän mielestämme ympäristöstä huolehtiminen on meidän jokaisen tehtävä, ja siksi mekin Pizzamaxilla olemme tehneet yrityksessämme valintoja ympäristön hyvinvoinnin turvaamiseksi. Ympäristötekomme koostuvat pienistä teoista ja valinnoista päivän aikana, mutta uskomme siihen, että jokaisen pienillä valinnoilla on suuri merkitys loppupelissä!

Luonnollisesti ravintolassa kuluu sähköä vuoden aikana paljon ja meille on ollut alusta asti selvää, että käytämme vihreää sähköä, eli sähköä joka ei kuormita ympäristöä. Tällä hetkellä käytössämme on Nordic Green Energyn tuottama sähkö, joka on 100% vesivoimalla tuotettua. Olemme saaneet Nordic Green Energyltä sertifikaatin, joka todistaa sähkön alkuperän.

Meillä on oma kotiinkuljetus ja käytössämme on tällä hetkellä kaksi kuljetusautoa. Olemme halunneet ajatella ympäristöä myös autojen valinnoissa. Toinen kuljetusautomme on ladattava hybridi, joka kulkee siis osittain Nordic Green Energyn tuottamalla vesivoimalla. Toinen automme kulkee Dieselillä, ja tankkaamme siihen aina kuin mahdollista My Dieseliä, joka pienentää 90% autoilija hiilijalanjälkeä. Tulevaisuudessa haluamme investoida täysin sähköisiin autoihin, jotta voimme kuljettaa ruuat entistä puhtaammin kotiovelle!

Ruokahävikin vähentämiseksi olemme ottaneet myös käyttöömme ResQ Club -sovelluksen, jonka avulla voimme myydä alennettuun hintaan tuotteita jotka muuten päätyisivät roskiin, mutta ovat täysin syömäkelpoisia. Esimerkiksi ResQ Club -sovelluksessa saatamme myydä pizzan josta puuttuu yksi asiakkaan valitsema raaka-aine, tai se on esimerkiksi hieman epämuodostunut, mutta siis täysin vielä syömäkelpoinen. Kannattaa ottaa ResQ Club -sovellus seurantaan!

Haluamme myös, että jokainen meidän työntekijämme tietää ja ymmärtää ravintoloiden vastuun ja merkityksen ympäristön kannalta. Siksi koulutamma työntekijämme YmpäristöOsaaviksi. ( kts. ympäristöosaava.fi ) Todistukset löytyvät ravintolamme seinältä. Jätteiden kierrättäminen on meille myös ensiarvoisen tärkeää, kierrätämme jätteet asiaankuuluvasti ja esimerkiksi rasvakeittimien rasva saa uuden elämän Suomen Kasviöljy Kierrätyksen avulla.

Suosimme Suomalaisia raaka-aineita niin lihoissa kuin kasviksissa. Esimerkiksi kebab-vartaamme on 100% suomalaisesta lihasta tuotettua.

Pizzamax on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa osa-aikaista työtä tällä hetkellä usealle opiskelijalle.

Tervetuloa syömään meille Pizzamaxiin! 🙂